Vinen er håndplukket og nathøstet i september 2010. Håndhøstet for at være så skånsom som muligt og plukket om natten for at få så meget fortættet luftfugtighed som muligt om druerne.
Efter vinifikation i temperaturstyrede ståltanke har vinen ligget på friske, franske egetræsfade i 18 måneder med efterfølgende lagring på flaske i 24 måneder.
Næsen – duftindtrykket – er en eksplosion af aromaer af røg og modne bær samt noter fra kirsebær, kaffe og vanilje.
Smagen er kompleks med god syrlighed og sanseindtryk af modne bær og chokolade.
Farven er mørk og intens kirsebær.
Santys 2010 er perfekt til grillede steaks, stegt lam eller kyllingeretter i ovn.
Vi anbefaler dekantering og en drikketemperatur på ca. 17 – 19 grader Celcius.
Santys kommer af latin og betyder ”hellig” og ”perfekt”.
Priser/Medaljer
International pris i Frankrig år 2014 – guldmedalje
AWC Wien 2013 – Østrig – guldmedalje
Flere andre priser er også tildelt denne fantastiske vin