Kendt og elsket er Merlot-druen en af de mest værdsatte jorden rundt. I Sydspaniens sol får den sin helt egen karakter. Denne vin er lavet udelukkende på Merlot og er en velafbalanceret vin på topniveau.
Xolair 2004 er 100% økologisk. Håndplukket og nathøstet i slutningen af august 2004. Håndhøstet for at være så skånsom som muligt og plukket om natten for at få så meget fortættet luftfugtighed som muligt om druerne.
Efter vinifikation i temperaturstyrede ståltanke har vinen ligget på friske, franske 225 liters egetræsfade,”barriques”, i 12 måneder med efterfølgende lagring på flaske i 18 måneder.
Duften fra glasset, bouqueten, er blød og charmerende fra modne bær, mens smagen byder på frugtagtig Merlot der ligger blødt i ganen med en dejlig finale.
Farven er mørk kirsebær.
Xolair 2004 passer perfekt til oksekød, gerne simreretter, grill og velsmagende oste.
Vi anbefaler dekantering og en drikketemperatur på ca. 17 – 19 grader Celcius.
Xolair betyder luft og sol – naturens gaver som denne vin har nydt rigtig godt af.